Adeseori mi-am pus intrebarea ce pick-up de calitate pot sa cumpar din Romanaia intr-un buget de aproximativ 1000 euro. M-am gandit si am cautat la imprtatorii autohtoni, insa oferta este destul de limitat in acest sens. Am gasit totusi ceva extrem de interesant la HiFi Expert. Un producator relativ nou, EAT (European Audio Team) http://www.europeanaudioteam.com/, de fapt o echipa intreaga care construieste diverse produse ce se incadreaza in sfera analogica a reproducerii sunetului. In portofoliul lor exista doze, brate, pickup-uri, amplificatoare phono, chiar si tuburi, toate manufacturate in Europa (Austria). Astazi voi vorbi pe scurt despre modelul entry level al acestei firme, deoarece se incadreaza in targetul meu si reprezinta un raport pret calitate fantastic.

Acest model se numeste EAT B-Sharp si este construit la aceleasi standarde inalte ca toate produsele companiei. EAT se foloseste de tehnologia existenta pentru a furniza o calitate a sunetului şi o muzicalitate exceptionala. Acesta are un sasiu suspendat, un brat din fibra de carbon si o doza Ortofon 2M Blue MM preinstalata, care este configurata cu exactitate.

EAT B-Sharp ofera un nivel ridicat de performanta, care este accesibil pentru iubitorii de muzica, chiar si cu o colectie de inregistrări modeste. Daca aveti doar 100 de discuri de vinyl, ati investit mai mult decat costa un B-Sharp. Inregistrarile dvs. merita să fie puse in lumina la adevarata lor valoare. Este un produs fiabil si robust care nu va deteriora discurile. Una dintre cele mai dificile etape in lumea „analogicului” este alegerea dozei si, in mod egal, configurarea acesteia. Cu acest pick-ul veti scapa de aceste inconveniente. Etste reglat si ajustat din fabrica, chiar daca nu este cel mai potrivit cuvant se poate folosi cu succes expresia „plug and play”.

Multe pick-up-uri inclina spre un sunet prea cald si lipsit de detalii, insa acesta nu este unul dintre ele, ci produce un sunet realist multumita in mare parte echilibrului dintre detaliu si bogatie timbrala. Timingul este excelent, bassul bine conturat, media bine definita, iar inaltele dozate proportional cu restul spectrului de frecvente reproduse.

EAT B-Sharp ofera un nivel ridicat de performanta la un raport calitate pret care este rentabil pentru entuziastii de muzica, chiar si cu o colectie de inregistrări modeste.